„ NAPREDUJEM UZ PODRŠKU “ – Provedba prve godine trogodišnjeg programa „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga za razdoblje od 2023.do 2025.“

Program „Napredujem uz podršku“ udruge Radost i partnerskih institucija Zavod za socijalnu skrb Ogulin i Pučko otvoreno učilište Ogulin odobren je i zaključen od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava ,obitelji i socijalne politike 2 .kolovoza 2023.g.

 Razdoblje provedbe trogodišnjeg programa je 36 mjeseci , s početkom provedbe prve godine programa od 1. Lipnja 2023. godine i traje do 31. Svibnja 2024. godine. 

Ukupna vrijednost ugovora koja će biti dodijeljena iznosi 25.000,00 eura na godišnjoj razini . Sredstva u potpunosti osigurava Ministarstvo rada, mirovinskog sustava , obitelji i socijalne politike. 

Program je osmišljen za djecu s teškoćama u razvoju i odrasle osobe sa invaliditetom na području grada Ogulina i okolice, koji ne moraju nužno biti članovi udruge Radost. Time utječemo na razvoj izvan institucijskih socijalnih usluga, smanjenje socijalne isključenosti, siromaštva te poboljšanje kvalitete života osoba sa invaliditetom. 

Program obuhvaća upravljanje projektnim ciklusom ,radno okupacijske radionice: radionice igraonice za djecu školske dobi i kreativne  radionice za odrasle , dramske radionice, likovne radionice, sportsko rekreativne radionice, edukaciju volontera , evaluaciju. Radionice će provoditi educirane i stručne osobe.

„Osobe s invaliditetom imaju pravo na dobre uvjete na radnom mjestu, na neovisno življenje, na jednake mogućnosti i na puno sudjelovanje u životu svoje zajednice. Svi imaju pravo na život bez prepreka, a naša je obveza da im kao zajednica osiguramo potpuno sudjelovanje u društvu na ravnopravnoj osnovi s drugima.”(Predsjednica Komisije Ursula von der Leye, ).( Unija ravnopravnosti: Strategija o pravima osoba s invaliditetom za razdoblje 2021.–2030.)

 

Voditeljica programa, Milana Kalmar