Udruga Radost, J.J. Strossmayera 8, 47300 Ogulin

Pomoćnici u nastavi – MZO

MZO –  Projekt “Pomoćnici u nastavi”
Projekt “Pomoćnici u nastavi” financiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja traje od 01.09.2020.g. do 17.06.2021.g. odobren je u iznosu od 361.877,63 kune.

Cilj projekta je osigurati usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju prilikom izvršavanja zadataka koji zahtijevaju komunikacijsku, senzornu i motoričku aktivnost učenika, u kretanju, pri uzimanju hrane i pića, u obavljanju higijenskih potreba tijekom svakodnevnih aktivnosti u odgojno-obrazovnom procesu.

Usluge pomoćnika u nastavi osigurano je za 8 učenika/ca  značajnih motoričkih oštećenja sa područja Ogulina, Duga Rese i Rakovice.

Isti  se provodi  u četiri  partnerske organizacije,  Osnovnoj školi „ Vladimir Nazor“ iz Duga Rese, Osnovnoj školi „Ivane Brlić Mažuranić“ Ogulin,  Osnovnoj školi „Eugen Kvaternik“ iz Rakovice te Prvoj osnovnoj školi u Ogulinu.

Za obavljanje navedenih poslova angažirano je  8  pomoćnika/ca u nastavi.

Glavna misao vodilja Udruge „Radost“ je da invaliditet i psihofizičke poteškoće ne smiju biti prepreka na njihovom putu stjecanja životnih kompetencija, znanja i sposobnosti , pa je iz tog razloga pokrenuta inicijativa sa partnerima kako bi doista svako dijete imalo pravo na svoje mjesto unutar obrazovnog sustava.

Uloga i značaj pomoćnika u nastavi izuzetno je velika i značajna za budućnost djece s teškoćama u razvoju, na čijem putu se nalazi odgojno – obrazovna stepenica.