MEĐUNARODNI DAN OSOBA S INVALIDITETOM

Nakon što su Ujedinjeni narodi 3. prosinca proglasili Međunarodnim danom osoba s invaliditetom, Komisija za ljudska prava je, u rezoluciji od 5. ožujka 1993. godine, pozvala zemlje članice da ističu obilježavanje tog datuma kako bi se postigla jednakost u ostvarivanju ljudskih prava i sudjelovanju osoba s invaliditetom u društvu. U Pučkom otvorenom učilištu Ogulin provode se godišnji programi Svi plešemo i Boom mogućnosti.

Program Svi plešemo je program inkluzivnog plesa u sklopu Plesnog studija POU Ogulin kojeg provode Alegria – centar za ples i rekreaciju i Pučko otvoreno učilište Ogulin. Projekt Boom mogućnosti dio je programa koji omogućuju pristup i dostupnost kulturnih sadržaja osobama s invaliditetom i djeci i mladima s teškoćama u razvoju. Projekt provodi boom teatar, a partneri projekta su Udruga Radost i Pučko Otvoreno Učilište Ogulin.

Pučko otvoreno učilište Ogulin nastavit će, u suradnji sa svim relevantnim akterima i dalje producirati i provoditi inkluzivne programe u kojima će moći sudjelovati osobe s invaliditetom, a osobiti naglasak stavit će se na uvođenje novih obrazovnih programa osposobljavanja i usavršavanja, prekvalifikacije i/ili stjecanja nove stručne spreme te ostalih neformalnih programa obrazovanja. Hvala svim sudionicima i provoditeljima koji sudjeluju u projektu Svi plešemo i Boom mogućnosti. Radujemo se novim programima i druženjima.

#SviPlesemo #BoomMogucnosti #POUOgulin #Alegria #BoomTeatar

Izvor: Pučko otvoreno učilište Ogulin