Udruga Radost, J.J. Strossmayera 8, 47300 Ogulin

Projekt „Moj pomoćnik u nastavi – moj vodič kroz svijet obrazovanja!“ ušao u završnu fazu!

Prošli tjedan okončana je nastava u svim osnovnim i srednjim školama, a projekt „Moj pomoćnik u nastavi – moj vodič kroz svijet obrazovanja!“, kojeg provodimo u partnerstvu sa O.Š. Josipdol iz Josipdola i O.Š. Ivane Brlić Mažuranić Ogulin, završava 30. Lipnja 2016.g.
Tim povodom u udruzi „Radost“ jučer, 15.06.2016.g. s početkom u 11 sati, održan je radni sastanak dionika projekta sa gradonačelnikom Jurom Turkovićem, prof. Karmelom Matić, savjetnicom za protokol i odnose s javnošću, predstavnicom Općine Josipdol gđom. Ružom Magdić, ravnateljicom O.Š. Ivana Brlić Mažuranić gđom. Anđelkom Salopek, pomoćnicama u nastavi Martinom Luketić i Kristinom Domitrović te članovima Izvršnog odbora Udruge, tijekom kojeg su upoznati sa cjelokupnom provedbom projekta.
Cilj projekta je bio osigurati usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju prilikom izvršavanja zadataka koji zahtijevaju komunikacijsku, senzornu i motoričku aktivnost učenika u kretanju, pri uzimanju hrane i pića, u obavljanju higijenskih potreba tijekom svakodnevnih aktivnosti u odgojno-obrazovnom procesu. Sredstva za provedbu projekta u iznosu od 69.750,00 kuna odobrilo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.
Isto tako odlukom Ministarstva odobreno je dva pomoćnika za dva učenika u O.Š. Josipdol, područna škola Oštarije. Odobreni iznos nije bio dostatan za provedbu istog stoga nam je općina Josipdol dotirala 6.000,00 kuna za troškove računovodstvenih usluga.
Tijekom sastanka pomoćnice u nastavi prezentirale su svoja radna iskustva stečena u radu s učenicima, a potom se nazočnima obratila ravnateljica O.Š. Ivane Brlić Mažuranić, gđa Anđelka Salopek istaknuvši zadovoljstvo odrađenim aktivnostima tijekom provedbe projekta.
Predstavnici Udruge iskoristili su prigodu, pa su predstavnicima lokalne vlasti prezentirali nove projekte čija provedba je otpočela tijekom zadnja tri mjeseca!
Na samom kraju prisutnima se obratio gradonačelnik Jure Turković pohvalivši i ovaj put rad udruge sa nadom da će biti još mnogo uspješno odrađenih projekata poput ovog.

20160615_11083520160615_110133