POKAZNA RADIONICA UDRUGE RADOST

Dana, 5. lipnja u 12, 30 h članovi Udruge Radost i učenici OŠ Ivane Brlić- Mažuranić gostovali su u Prvoj osnovnoj školi na jednom nastavnom satu učenika sedmog razreda kako bi im približili projekt u koji su zajedno uključeni.

Radi se o projektu pod nazivom: Reci mi tko si i reći ću ti tko sam“ koji je financiran od strane Grada Ogulina te se provodi u periodu od  1. 1. 2023. do 31. 12. 2023.godine.                                              Nositelj projekta je Udruga Radost, a partneri na projektu su učenici OŠ Ivane Brlić- Mažuranić. Ovim se projektom nastoji utjecati na ukidanje različitosti između zdrave djece i mladih osoba s nekim oblikom invalidnosti na način da se približe potrebe osoba s invaliditetom ostalim članovima našeg društva, prije svega onim najmlađima.

Upravo stoga odlučili smo pokaznim radionicama približiti svakodnevni život i specifične potrebe mladih osoba s invaliditetom učenicima  osnovnih i srednjih škola na području grada Ogulina. Smatramo da je velika obostrana korist ovakvih radionica kako za  članove Udruge tako i za zdravu djecu koja se ranije možda nisu imala prilike susretati s nekim oblikom invalidnosti.

U Prvoj osnovnoj školi pokazali smo primjerom dobre prakse kako se mogu upoznati zdrava djeca s mladim osobama koje imaju neki oblik invalidnosti te kako mogu jedni od drugih nešto naučiti. Nadamo se da će upravo njihovim primjerima biti potaknuti i neki drugi učenici te dio svog slobodnog vremena posvetiti nekim sličnim projektima koji nas očekuju u budućnosti. Danas su se naši članovi i učenici OŠ Ivane Brlić Mažuranić osjećali ugodno i prihvaćeno u Prvoj osnovnoj školi, vladala je toplina i međusobno podržavanje. Željeli bismo da se tako osjećaju svi ljudi uvijek i svugdje. Nadamo se da smo jedni od drugih nešto naučili te shvatili da i nismo toliko različiti kad se bolje upoznamo. Nastojat ćemo i dalje poticati djecu i mlade ljude na društveno korisno učenje kako bi budućnost njihovoga grada i šire zajednice bila svjetlija i ljepše mjesto za sve ljude!

Zahvaljujemo svima onima koji podržavaju rad  Udruge „RADOST“ te omogućuju da se  ovakvi projekti provode.

 

Voditeljica projekta: Ana Musulin, prof.