Udruga Radost, J.J. Strossmayera 8, 47300 Ogulin

Započinjemo s prvedbom novog projekta – „To -To Toletancija„ !

Tijekom proteklih tjedana u udruzi je bilo radno. Prijavili smo niz projektnih prijedloga na adrese brojnih donatora, a ovih dana počeli su stizati i prvi rezultati.
Tako je naš projektni prijedlog pod nazivom „To -To Tolerancija„, iznosom od 22.000 kuna, financijski odlučila poduprijeti Karlovačka županija.
Glavni cilj ovog projekta je socijalna integracija i inkluzija djece s teškoćama u razvoju u redovan odgojno obrazovni sustav i društvo u cjelini. Projekt će se provoditi u OŠ Vladimira Nazora u Dugoj Resi i Ekonomsko turističkoj školi u Karlovcu, a ove ustanove ujedno su i partneri projekta.


Projektom je predviđeno održavanje 16 radionica u navedenim školama, putem kojih će se vršiti edukacija djece s ciljem usvajanja vještina pomaganja i razvoja zdrave empatije prema djeci sa posebnim potrebama. Radionice će izvoditi stručnjaci, a njima će biti obuhvaćeni i prosvjetni djelatnici u dvjema partnerskim školama, ali i roditelji učenika. Očekujemo kako će provedba ovog projekta doprinjeti smanjenju diskriminacije prema učenicima s teškoćama u razvoju i promjeni stavova i predrasuda prema njima.
Kako bi se osigurala neometana realizacija zacrtanih projektnih ciljeva, važna je izgradnja kvalitetnih partnerskih odnosa. Tako smo u našim prostorijama u srijedu organizirali radni sastanak kojem su nazočile predstavnice OŠ Vladimira Nazora iz Duga Rese, pedagoginja Zrinka Sučić Ćosić i logoped Dinka Berislavić, predstavnice Ekonomsko turističke škole iz Karlovca, pedagoginja Tatjana Katušin i ravnateljica Lidija Mikšić, dipl.pedagog, izvoditeljica projekta mag psyh. Ines Galetić Žagar, te voditeljica projekta Dubravka Šlat. Tijekom radnog sastanka utvrđeni su prvi koraci realizacije projektom planiranih aktivnosti.
Provedba projekta „To – To Tolerancija“ trajat će do 31.12.2017. godine.