Udruga Radost, J.J. Strossmayera 8, 47300 Ogulin

Udruzi „Radost“ 193.750 kuna

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je Odluku o dodjeli bespovratnih sredstava udrugama koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju za tekuću školsku godinu, za udruge koje su se prijavile na javni poziv raspisan 22. rujna ove godine.

Povjerenstvo za provjeru propisanih uvjeta Javnog poziva predložilo je tako 28 udruga za dodjelu 11 i pol milijuna kuna bespovratnih sredstava, za pružanje usluga 331 pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u Republici Hrvatskoj.

Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom „Radost“, u suradnji s partnerima: Prvom osnovnom školom, OŠ Ivane Brlić – Mažuranić iz Ogulina, OŠ „Josipdol“ iz Josipdola, te OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Vrbovskog, konkurirajući projektom „Pomoćnici u nastavi – jednake mogućnosti za sve!“, tako se našla na popisu udruga kojima su sredstva odobrena. Za ukupno 6 pomoćnika u nastavi Udruzi „Radost“ odobreno je 193.750 kuna, iako je projektom zatraženo njih 17, sukladno potrebama osnovnih škola ogulinskog kraja. Projektom će se osigurati usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju prilikom izvršavanja zadataka koji zahtijevaju komunikacijsku, senzornu i motoričku aktivnost učenika, u kretanju, pri uzimanju hrane i pića, te u obavljanju higijenskih potreba tijekom svakodnevnih aktivnosti u odgojno-obrazovnom procesu.

Projekt će trajati do kraja tekuće školske godine.

Izvor: Radio Ogulin