Udruga Radost u posjetu vrtiću

Dana, 4. 10. 2023. Članovi Udruge Radost i učenici OŠ Ivane Brlić Mažuranić u sklopu provođenja projekta Grada Ogulina, posjetili su Dječji vrtić Bistrac. Gostovali su u starijoj vrtićkoj grupi „Sovice.“

Projekt, pod nazivom: Reci mi tko sam i reći ću ti tko sam, provodi se u suradnji s učenicima navedene škole te se upravo njime nastoje pomaknuti granice mladih osoba s nekim oblikom invaliditeta kako bismo zajedno pokazali da jedni o drugima možemo saznati nešto više. Naši članovi i učenici sedmih i osmih razreda u druženju s djecom iz vrtića otkrili su jedni drugima nešto više o sebi. Što mogu i što vole, a što im predstavlja poteškoću, rekli su to na vrlo zanimljiv način. Svakako je bilo poučno pa su tako neka djeca prvi put vidjela bijeli štap ili razgovarala s osobom u invalidskim kolicima.

Na kraju su nam najmlađi poručili: „Moramo pomagati jedni drugima jer nismo svi jednaki!“ Upravo se ta nejednakost ovim projektom nastoji smanjiti, a najmlađi članovi našeg društva pomiču granice.

Zahvaljujemo tetama i djeci koja su nas ugodno dočekala te smo se na kraju zajedno opustili uz kekse i sok, a prisjetili smo se i nekih vrtićkih pjesmica.

Ana Musulin, prof.