RECI MI TKO SI I REĆI ĆU TI TKO SAM

Dana 07.03.2023.godine potpisan je Ugovor o sufinanciranju provedbe projekta s Gradom Ogulinom . Projekt po nazivom „Reci mi tko si i reći ću  ti tko sam“ odobren je u iznosu od 3.500,00 eura  i traje do 31.12.2023.godine.

Cilj projekta da  zajedno i ravnopravno sudjeluju osnovnoškolski učenici  i mlade osobe s invaliditetom.

Projektom se želi  utjecati na ukidanje različitosti između zdrave djece i mladih osoba s nekim oblikom invalidnosti. Vrlo važan cilj našeg Projekta je približavanje specifičnih potreba i ponašanja osoba s invaliditetom s ostalim članovima našega društva i zajednici u kojoj živimo.

U inkluziji zdrave djece –  učenika i osoba s invaliditetom potiče se i promišlja o obostranoj dobrobiti kako bi se zdrava djeca poticala na društveno korisno učenje i volontiranje u zajednici. S druge strane višestruke su dobrobiti za osobe s invaliditetom: približavanje njihovih specifičnih potreba društvu, razumijevanje njihovih svakodnevnih prepreka i poteškoća kojima su izloženi, produbljivanja znanja o njima samima te njihovim obiteljima, razumijevanje njihovih psihosocijalnih osobnosti kao i svega onoga što je njima važno i za njih posebno.