POMOĆNICI U NASTAVI

Projekt “Pomoćnici u nastavi – I ” financiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja traje od 06.09.2021.g. do 30.06.2022.g. odobren je u iznosu od 487.737,50 kune.

Cilj projekta je osigurati usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju prilikom izvršavanja zadataka koji zahtijevaju komunikacijsku, senzornu i motoričku aktivnost učenika, u kretanju, pri uzimanju hrane i pića, u obavljanju higijenskih potreba tijekom svakodnevnih aktivnosti u odgojno-obrazovnom procesu.

Usluge pomoćnika u nastavi osigurano je za 10 učenika/ca  značajnih motoričkih oštećenja sa područja Ogulina, Duga Rese i Rakovice.

Isti  se provodi  u četiri  partnerske organizacije,  Osnovnoj školi „ Vladimir Nazor“ iz Duga Rese, Osnovnoj školi „Ivane Brlić Mažuranić“ Ogulin,  Osnovnoj školi „Eugen Kvaternik“ iz Rakovice te Prvoj osnovnoj školi u Ogulin.

Dana, 25.8.2021.g  održan je prvi sastanak udruge „Radost“ sa pomoćnicima u nastavi za školsku godinu 2021. / 2022.g.

Sastanku su nazočili predsjednica udruge „Radost“ Dragica Luketić, voditeljica projekta Dubravka Šlat , tajnica Sofija Maravić  te 10  pomoćnica u nastavi.

Riječima dobrodošlice sastanak je otvorila predsjednica Dragica Luketić , te je prisutne informirala o njihovoj satnici ,  radnom vremenu, korištenju godišnjeg odmora, načinu popunjavanja evidencijskih formulara , komunikacijskoj bilježnici i onom najvažnijem njihovim zadaćama. Pomoćnici će raditi na nekoliko škola na području Karlovačke županije. Tako će 5 pomoćnica raditi u osnovnoj školi I.B.Mažuranić, Ogulin ,3 pomoćnice u Prvoj osnovnoj školi Ogulin , 1  pomoćnica u O.Š. V.Nazor, Duga Resa i O.Š. E.Kvatrnik Rakovica 1 pomoćnica.

Također potpisani su i ugovori ,a  uz pokoji savjet iznesen na sastanku,  10 pomoćnica spremno je za početak nove školeske godine.

 Uloga i značaj pomoćnika u nastavi izuzetno je velika i značajna za budućnost djece s teškoćama u razvoju, na čijem putu se nalazi odgojno – obrazovna stepenica.