Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
Udruga Radost, J.J. Strossmayera 8, 47300 Ogulin

Moj pomoćnik u nastavi – moj vodič kroz svijet obrazovanja

Nakon uspješno okončane provedbe projekta „Pomoćnici u nastavi – jedanke mogućnosti za sve!“ tijekom prošle školske godine, za što je stigla i službena potvrda od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Udrugu Radost i ove školske godine očekuje realizacija projekta iste tematike.

Naime, udruga je tijekom rujna prijavila, temeljem raspisanog Javnog poziva, Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, novi projekt pod nazivom „Moj pomoćnik u nastavi – moj vodič kroz svijet obrazovanja“ za tekuću školsku godinu. Krajem proteklog tjedna stigla je službena potvrda resornog ministarstva da se uloženi trud i ovog puta isplatio.

Od resornog ministarstva projektnim prijedlogom zatraženo je trinaest pomoćnika u nastavi za trinaestero djece u dvjema obrazovnim ustanovama kao partnerima na projektu. Odlukom donatora odobrena su sredstva za dva pomoćnika u nastavi za dvoje školaraca Osnovne škole „Josipdol“, dok je OŠ „Ivane Brlić – Mažuranić“, kao drugi partner na projektu, ostala bez asistenata.

Cilj projekta, koji će se provoditi do 30. lipnja 2016.g., je osigurati usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju prilikom izvršavanja zadataka koji zahtijevaju komunikacijsku, senzornu i motoričku aktivnost učenika, u kretanju, pri uzimanju hrane i pića, u obavljanju higijenskih potreba tijekom svakodnevnih aktivnosti u odgojno-obrazovnom procesu.

Za provedbu ovog projekta Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta odobrilo je 69.750 kuna.

Voditeljica projekta

Tina Trivanović