DRUGA POKAZNA RADIONICA UDRUGE RADOST

Dana 12. lipnja, članovi Udruge Radost i učenici OŠ Ivane Brlić- Mažuranić  pripremili su drugu pokaznu radionicu svojim prijateljima, mlađim učenicima  škole kako bi im približili rad na projektu pod nazivom: Reci mi tko si i reći ću ti tko sam. Upravo je ova škola partner Udruzi Radost u navedenom projektu. Ovom se prilikom zahvaljujemo ravnateljici škole, gđi Anđelki Salopek na ukazanom povjerenju i podršci u radu naše udruge.

Radi se o projektu koji je financiran od strane Grada Ogulina te se provodi u periodu od  1. 1. 2023. do 31. 12. 2023. Ovim se projektom nastoji utjecati na ukidanje različitosti između zdrave djece i mladih osoba s nekim oblikom invalidnosti na način da se približe potrebe osoba s invaliditetom ostalim članovima našeg društva, prije svega onim najmlađima.

Upravo stoga odlučili smo pokaznim radionicama približiti svakodnevni život i specifične potrebe mladih osoba s invaliditetom učenicima naših osnovnih i srednjih škola na području grada Ogulina. Smatramo da je velika obostrana korist ovakvih radionica kako za članove naše Udruge tako i za zdravu djecu koja se ranije možda nisu imala prilike susretati s nekim oblikom invalidnosti.

U ovoj školi pokazali su  primjerom dobre prakse kako se mogu upoznati zdrava djeca s mladim osobama koje imaju neki oblik invalidnosti te kako mogu jedni od drugih nešto naučiti. Tako su učenici  četvrtih razreda pročitali neke svoje literarne radove i pokazali nekoliko likovnih radova. Naši su članovi također pokazali kako oni provode svoje vrijeme te što vole raditi. U tim trenutcima druženja osjetilo se zajedništvo i međusobno podržavanje te se nadamo  da će upravo njihovim primjerima biti potaknuti i neki drugi učenici te dio svog slobodnog vremena posvetiti nekim sličnim projektima koji ih očekuju u budućnosti. Nadamo se da smo jedni od drugih nešto naučili te shvatili da i nismo toliko različiti kad se bolje upoznamo. Nastojat ćemo i dalje poticati djecu i mlade ljude na društveno korisno učenje kako bi budućnost njihovoga grada i šire zajednice bila svjetlija i ljepše mjesto za sve ljude!

Pohvale učenicima 4. a i b razreda te njihovim učiteljicama Milici Sušanj i Jasmini Prerad na suradnji i međusobnom razumijevanju!

 

Voditeljica projekta: Ana Musulin, prof.