ZAVRŠEN PROJEKT POMOĆNICI U NASTAVI 2

Dana 28. lipnja 2023.g. završio je projekt Udruge „ Pomoćnici u nastavi 2″ financiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, projekt udruga koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi/stručnog komunikacijskog posrednika učenicima s teškoćama u razvoju .

Udruzi Radost odobrena sredstva za deset pomoćnica u nastavi za deset učenika Prve osnovne škole, O-Š- Ivane Brlić Mažuranić, Obrtničko tehničke škole Ogulin, O.Š. Eugen Kvaternik iz Rakovice i P.Š. Braće Pavlić  Drežnik grad.

Cilj projekta, koji se provodio do 30. lipnja 2023.g., je osiguravanje pružanja usluga pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju prilikom izvršavanja zadataka koji zahtijevaju komunikacijsku, senzornu i motoričku aktivnost učenika, u obavljanju higijenskih potreba tijekom svakodnevnih aktivnosti u odgojno-obrazovnom procesu.

Takvim načinom rada učenicima s teškoćama u razvoju se omogućuje ostvarivanje Ustavom zajamčenog prava na stjecanje obrazovanja.

Zahvaljujemo se svim školama, ravnateljima, učiteljima i profesorima te pomoćnicama u nastavi na dobroj suradnji i nadamo se da će se ista nastaviti i slijeće školske godine.