ZAPOŠLJAVANJE OSOBA S INVALIDITETOM

Organizacijska kultura i društveno odgovorno ponašanje važne su za izgradnju pozitivne slike o kompaniji u očima kupaca i klijenata.

Kompanija koja poštuje potrebe i interese svojih zaposlenika, koja razvija radno okruženje bez diskriminacije, osobito bez diskriminacije osoba sa invaliditetom ima veći poslovni ugled i  priliku za rast i razvoj poslovanja navela je Dijana Fazlić dipl.iur. na svom predavanju koje je održala u Udruzi RADOST 06. svibnja 2024.godine.

 

Tijekom selekcijskog postupka poslodavci procjenjuju kompetentnost kandidata za određeni posao (procjena sposobnosti, znanja, vještina i kompetencija koja žele da ima njihov budući zaposlenik). Osobe s invaliditetom često su u nepovoljnijem položaju od ostalih kandidata jer Poslodavci često prvo vide njihov invaliditet, a ne njihove sposobnosti.

Zato je važno da osobe s invaliditetom tijekom selekcijskog postupka maksimalno istaknu svoje sposobnosti, talente, vrijednosti i mogućnosti.

 

Ova je radionica bila  namijenjena svim osobama s invaliditetom koje žele bolje razumjeti kako poslodavac percipira osobu s invaliditetom te kako se istaknuti tijekom selekcijskog postupka. Na radionici smo  se dotaknuli  i pogodnosti koje poslodavci imaju u slučaju zapošljavanja osoba s invaliditetom.

Zahvaljujemo se gđi Dijani Fazlić na predivnom predavanju.

 

Ovaj program financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.
Sadržaj ove publikacije,programa,izloška,vidieo ili audio materijala u
Isključivoj je  odgovornosti Udruge „RADOST“  i ne odražava nužno
Stajalište Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.