Udruga Radost, J.J. Strossmayera 8, 47300 Ogulin

U udruzi „Radost“ pune ruke posla

Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju i soba s invaliditetom „Radost“ od početka tekuće školske godine provodi projekt „Moj pomoćnik u nastavi – moj vodič kroz svijet obrazovanja“, koji je financiran sredstvima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u iznosu od 69.750 kuna. Cilj projekta, koji će se provoditi do 30. lipnja 2016., je osigurati usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju, prilikom izvršavanja zadataka koji zahtijevaju komunikacijsku, senzornu i motoričku aktivnost učenika, u kretanju, pri uzimanju hrane i pića, u obavljanju higijenskih potreba i tijekom svakodnevnih aktivnosti u odgojno-obrazovnom procesu. Partneri na ovom projektu su OŠ Ivane Brlić – Mažuranić Ogulin i OŠ „Josipdol“ iz Josipdola u kojoj su zaposlene dvije pomoćnice u nastavi, čiji rad predstavlja okosnicu i temeljnu aktivnost njegove realizacije.Jedna od projektnih aktivnosti su i radni sastanci dionika na projektu sa ciljem razmjene stečenih iskustava tijekom provedbe, pa je tako u srijedu, 16. ožujka, održan radni sastanak kojem su nazočili predsjednica udruge Sanja Kosanović, tajnica Sofija Maravić, voditeljica projekta Tina Trivanović, te pomoćnice u nastavi Kristina Domitrović i Martina Luketić. Ovaj radni sastanak poslužio je, u skladu sa svojim ciljem, prvenstveno za razmjenu stečenih iskustava pomoćnica u nastavi, ali i za dogovor o preostalim aktivnostima na projektu do kraja njegove provedbe. U planu je realizacija još jednog sastanka sa gradonačelnikom Jurom Turković i suradnicima, tijekom kojega će biti upoznat sa realiziranim projektnim aktivnostima, te gostovanje u programu Radio Ogulina kako bi i sugrađani bili upoznati sa učinjenim, ali i sa problematikom sa kojom se susreću učenici s poteškoćama u razvoju i invaliditetom tijekom svog školovanja.
Iz udruge „Radost“ doznajemo kako vrijedno rade na izradi dva potpuno nova projektna prijedloga za što će nastojati osigurati financijsku podršku Grada Ogulina i Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Karlovačke županije putem raspisanih Javnih poziva udrugama.
Pune ruke posla imaju i polaznici Kreativne radionice koji posljednjih tjedana marljivo pripremaju Uskršnje radove i ukrase koje će prezentirati na izložbi “Vazam ogulinskog puka“ u Pučkom otvorenom učilištu, čije otvorenje je u petak, 18.03., u 19 sati.

Voditeljica projekta „Moj pomoćnik – moj vodič kroz svijet obrazovanja“
Tina Trivanović, dipl.pol.