Udruga Radost, J.J. Strossmayera 8, 47300 Ogulin

U UDRUZI „RADOST“ PREDSTAVLJEN PROJEKT “S TOBOM MOGU SVE!“

U ponedjeljak, 19. prosinca, u Udruzi roditelja djce s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom „Radost“ održan je radni sastanak s ciljem prezentacije prve faze realizacije projekta „S tobom mogu sve!“ predstavnicima jedinica lokalne samouprave.


Naime, udruga „Radost“ iz Ogulina, u partnerstvu s odgojno – obrazovnim ustanovama OŠ Ivane Brlić – Mažuranić Ogulin, Prvom osnovnom školom Ogulin, Gimnazijom Bernardina Frankopana Ogulin, ali i OŠ Vladimira Nazora iz Duge Rese, te Ekonomsko – turističkom školom iz Karlovca provodi projekt koji je financiran sredstvima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u iznosu od 310.000 kuna. Zahvaljujući osiguranim sredstvima osmero učenika iz partnerskih ustanova dobilo je svoje pomoćnike u nastavi, čime im je omogućeno ravnopravno aktivno sudjelovanje u nastavi tijekom cijele školske godine.
Radnom sastanku nazočili su predstavnici partnerskih odgojno – obrazovnih institucija, pomoćnice u nastavi, predstavnice udruge i medija. Iako je poziv upućen i predstavnicima Grada Karlovca, te Duge Rese, sastanku je nazočila jedino Karmela Matić, savjetnica za protokol i odnose s javnošću, u ime ogulinskog gradonačelnika Jure Turkovića. Tijekom radnog sastanka, između ostalog, povela se rasprava o položaju i problematici učenika s teškoćama u razvoju i invaliditetom unutar odgojno –obrazovnog sustava.

Ovom prigodom prisutnima su predstavljena još dva projekta na kojima je udruga radila proteklih mjeseci , „Tolerancija među različitostima“ financiran od Grada Ogulina, partneri su O.Š. Ivana Brlić Mažuranić i D.V. Bistrac iz Ogulina te projekt „Toletancija među različitostima – nastavak „ financiran od Karlovačke županije sa partnerima Prva osnovna škola i D.V. Josipdol. Cilj oba projekta je inkluzija i integracija djece s teškoćama u razvoju u odgojno obrazovni sustav i društvo u cijelini.
Voditeljica projekta
Tina Trivanović, dipl.pol.