Sastanak s pomoćnicima u nastavi

Dana 14.06.2021. u Udruzi „ Radost“ održan je zadnji sastanak sa pomoćnicama u nastavi u  školskoj godini 2020/2021. s ciljem  razmjene iskustava stečenih tijekom realizacije projekta, problemima i uspjesima ostvareni s učenicima.

Projekt  „ Pomoćnici u nastavi „ financiran je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, u iznosu od  361.877,63 kuna, traje do 30.06.2021. provodi se u četiri škole  KŽ; Prva osnovna škola Ogulin, O.Š. Ivane Brlić Mažuranić  iz Ogulina, O.Š. Vladimir Nazor  iz Duga Rese te O.Š. Eugen Kvaternik iz Rakovice.

Putem projekta osmero učenika s teškoćama u razvoju  dobilo je pomoćnice u nastavi, te im je na taj način omogućeno ostvarivanje Ustavom zajamčeno pravo na stjecanje obrazovanja.

Cilj projekta, je osiguravanje pružanja usluga pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju prilikom izvršavanja zadataka koji zahtijevaju komunikacijsku, senzornu i motoričku aktivnost učenika, u kretanju, pri uzimanju hrane i pića, u obavljanju higijenskih potreba tijekom svakodnevnih aktivnosti u odgojno-obrazovnom procesu.

Zahvaljujemo se svim osnovnim školama  i pomoćnicama u nastavi na dobroj suradnji i nadamo se da će se ista nastaviti i slijeće školske godine.