Udruga Radost, J.J. Strossmayera 8, 47300 Ogulin

Radni sastanak u udruzi „Radost“

rsastanakProjekt „Pomoćnici u nastavi – jednake mogućnosti za sve!“, kojeg od listopada 2014.g. provodi Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom „Radost“ u suradnji sa OŠ Ivane Brlić – Mažuranić, Prvom osnovnom školom Ogulin, OŠ Josipdol iz Josipdola, te  OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Vrbovskog, ulazi u završnu fazu provedbe. Sredstva nužna za provedbu ovog projekta, koji završava 30. lipnja, odobrilo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta temeljem javnog poziva udrugama.

Jedna od projektnih aktivnosti su i radni sastanci dionika na projektu sa ciljem razmjene stečenih iskustava tijekom provedbe, pa je tako u utorak, 21. travnja, održan radni sastanak kojem su nazočili predsjednica udruge Sanja Kosanović, tajnica Sofija Maravić, voditeljica projekta Tina Trivanović, ravnateljica OŠ Josipdol Zorica Jurašić, defektologinja Prve osnovne škole Bernardica Veršec, te pomoćnice u nastavi.

Tijekom sastanka vođen je razgovor o do sada realiziranim projektnim aktivnostima. Glavna i najvažnija projektna aktivnost temelji se na radu šest pomoćnica u nastavi sa devetero učenika s poteškoćama u razvoju koje nastoje osigurati njihovo neometano sudjelovanje u odgojno obrazovnom procesu. Ovaj radni sastanak poslužio je, u skladu sa svojim ciljem, za razmjenu stečenih iskustava, ali i za dogovor o preostalim aktivnostima na projektu do kraja njegove provedbe. U planu je realizacija još jednog sastanka sa gradonačelnikom Jurom Turkovićem i suradnicima, tijekom kojega će biti upoznat sa realiziranim projektnim aktivnostima, te gostovanje u programu Radio Ogulina kako bi i sugrađani bili upoznati sa učinjenim, ali i sa problematikom sa kojom se susreću učenici s poteškoćama u razvoju i invaliditetom tijekom svog školovanja.

Predstavnice partnerskih odgojno obrazovnih ustanova ovom prigodom pohvalile su rad pomoćnica u nastavi, te izrazile nadu kako će i slijedeće školske godine biti prilike za nastavak ove, više no uspješne, suradnje kroz neki novi projekt.

Voditeljica projekta

Tina Trivanović, dipl. pol.