Udruga Radost, J.J. Strossmayera 8, 47300 Ogulin

Održan radni sastanak dionika projekta “Pomoćnici u nastavi – jednake mogućnosti za sve!”

U prostorijama Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom „Radost“ u srijedu, 3. prosinca, održan je radni sastanak sa predstavnicima ogulinskih odgojno obrazovnih ustanova koji su partneri na projektu „Pomoćnici u nastavi – jednake mogućnosti za sve!“. Sastanku su ujedno prisustvovali, uz predsjedništvo i Izvršni odbor Udruge, i šestero pomoćnika u nastavi koji predstavljaju okosnicu rada na ovom projektu koji ima za cilj pružanje pomoći djeci s teškoćama u razvoju u odgojno obrazovnom procesu, a trajat će do 30. lipnja 2015. godine. Teme sastanka bile su razmjena dosadašnjih iskustava u radu pomoćnika u nastavi, preciziranje daljnih aktivnosti na provedbi projekta, ali i poteškoće sa kojima se Udruga kao poslodavac nosi tijekom provedbe. Između ostaloga, voditeljica projekta Tina Trivanović nazočne je upoznala sa trenutnim problemom u vidu nedostatka financijskih sredstava zbog činjenice da donator Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta još uvijek nije doznačio odobrena sredstva za provedbu projekta. Iz tog razloga Udruga „Radost“, kao poslodavac, još uvijek nije isplatila plaće za dvije pomoćnice u nastavi koje su sa radom započele 6. listopada, dok je ostalih četvero pomoćnika sa radom započelo 4. studenog.


Zaključak sastanka je da će se, ukoliko do 15. prosinca donator na račun udruge ne uplati odobrena sredstva, morati pribjeći traženju alternativnog rješenja kako bi pomoćnici u nastavi dobili svoje zarađene plaće. Voditeljica projekta otkrila nam je kako je ovakav dogovor postignut zahvaljujući upravo visokom stupnju razumijevanja i požrtvovnosti od strane samih pomoćnika u nastavi.


Ovom prigodom prisutni su upoznati da će u radni posjet članovima udruge, 22. prosinca u 11 sati, doći gradonačelnik Jure Turković sa suradnicima tijekom kojeg će biti upoznati sa provedbom ovog projekta, ali i radom udruge „Radost“.

Voditeljica projekta Tina Trivanović