Udruga Radost, J.J. Strossmayera 8, 47300 Ogulin

ODRŽAN PRVI RADNI SASTANAK DIONIKA PROJEKTA “TOLERANCIJA MEĐU RAZLIČITOSTIMA“

U prostorijama Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom „Radost“ u srijedu, 08. lipnja 2016.g.održan je radni sastanak sa predstavnicima ogulinskih odgojno obrazovnih ustanova, D.V. Bistrac- ravnateljica gđa. Ivanka Turković i O.Š. Ivana Brlić Mažuranić- psihologinja gđa. Martina Žanić , koji su partneri na projektu „Tolerancija među različitostima“ . Sastanku je prisustvovala, uz predsjedništvo i Izvršni odbor Udruge, mag.psyh. Ines Galetić Žagar, predavač, izvoditeljica projekta koja je upoznala je prisutne sa fazama pripreme i provedbe projekta, konceptom i strukturom radionica.
Glavni cilj projekta je socijalna integracija i inkluzija djece s teškoćama u razvoju u redovan odgojno obrazovni sustav i društvo u cjelini.
Specifični ciljevi su:
– Edukacija djece predškolske i školske dobi (osnovne i srednje škole) orijentirana na poučavanje vještina pomaganja i razvoj zdrave empatije prema djeci sa posebnim potrebama,
– Edukacija stručnjaka kojom ćemo obuhvatiti odgajatelje u dječjim vrtićima i prosvjetne djelatnike u osnovnim i srednjim školama te roditelje učenika sa posebnim potrebama,
– Senzibilizirana javnosti – poticanje javnosti da na pravi način pomognu predškolskoj i školskoj djeci sa posebnim potrebama i njihovim obiteljima.
Projekt će trajati do 31.12.2016.g. te je financiran iz sredstava Proračuna Grada Ogulina.
20160608_19002720160608_190049