Udruga Radost, J.J. Strossmayera 8, 47300 Ogulin

Obilježavanje 3. prosinca u udruzi „RADOST“

Odlukom Glavne skupštine UN-a iz listopada 1992. godine, 3. prosinca proglašen je Međunarodnim danom osoba s invaliditetom.

Ovaj dan obilježava se nizom manifestacija i prigodnih aktivnoti s ciljem postizanja boljeg razumijevanja problema invaliditeta u široj društvenoj zajednici, te ostvarenja svih prava koje osobe s invaliditetom imaju, kao i njihove potpune uključenosti u društvo u kojem žive.

Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom „Radost“ Ogulin priključit će se obilježavanju Međunarodnog dana osoba s invaliditetom radnim sastankom, koji će se održati u prostorijama udruge 3. prosinca, s početkom u 11 sati. Sastanku će, osim vodstva udruge i predstavnike medija, nazočiti gradonačelnik Grada Ogulina Jure Turković i načelnik Općine Jospidol Zlatko Mihaljević sa suradnicima.

Ovaj sastanak bit će prilika da se čelni ljudi jedinica lokalne uprave pobliže upoznaju s poteškoćama sa kojima se susreću osobe s invaliditetom u našoj zajednici, sa naglaskom na položaj djece s poteškoćama u razvoju u odgojno – obrazovnom sustavu.  Udruga sustavno radi na poboljšanju kvalitete života upravo ove najranjivije skupine u zajednici , čemu svjedoči i netom započeta provedba projekta „Moj pomoćnik u nastavi – moj vodič kroz svijet obrazovanja“, sa kojom će uzvanici biti pobliže upoznati.

Podsjećamo da je riječ o projetku koji je započet tijekom listopada i trajat će do 30. lipnja 2016., a financiran je sredstvima  Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u iznosu od 69.750,00 kuna. Kako bi se osigurala neometana provedba projketa  svoj doprinos, u vidu financijske dotacije, dala je i Općina Jospdol na čijem području se projekt uglavnom provodi. Partneri na projektu su OŠ“ Ivane Brlić – Mažuranić“ Ogulin i OŠ „Josipdol“ iz Jospdola, čiji predstavnici će također nazočiti ovom radno svečanom sastanku.

Voditeljica projekta

Tina Trivanović