Udruga Radost, J.J. Strossmayera 8, 47300 Ogulin

Članovi udruge „Radost“ prošlu godinu pamtit će po brojnim projektima

Tijekom 2016. godine udruga „Radost“ radila je paralelno na realizaciji nekoliko projekata koji su financirani iz različitih izvora. Jedan od trenutno najzapaženijih je projekt „S tobom mogu sve“ kojeg, iznosom od 310.00 kuna, financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Zahvaljujući osiguranim sredstvima osmero učenika iz partnerskih ustanova dobilo je svoje pomoćnike u nastavi, čime im je omogućeno ravnopravno aktivno sudjelovanje u nastavi tijekom cijele školske godine.
Aktivno se radilo i na projektima „Tolerancija među različitostima“ kojeg je financijski pratio Grada Ogulina, te „Tolerancija među različitostima – nastavak„ za čiju provedbu su sredstva osigurana od Karlovačke županije. Cilj oba projekta bila je inkluzija i integracija djece s teškoćama u razvoju u odgojno obrazovni sustav i društvo u cjelini.
Kako bi se u udruzi mogle neometano odvijati uobičajene poslovne aktivnosti, te kako bi se mogle pravodobno zadovoljiti potrebe svih članova osigurana su sredstva od Karlovačke županije. „Bolja tehnička podrška – kvalitetnije socijalne usluge“ naziv je trogodišnjeg programa čija je provedba započela 1.1.2016. godine, s ciljem jačanja ljudskih resursa udruge čime je osnažen položaj osoba s invaliditetom. Zahvaljujući sredstvima donatora zaposlena je administrativna djelatnica udruge na dva radna sata na određeno vrijeme. Tako je kroz svakodnevni rad članovima osigurana kvalitetnija socijalna podrška, ali i njihovo aktivno sudjelovanje u životu lokalne zajednice kroz ostale projekte i aktivnosti udruge.
Voditelji spomenutih projekata, ali i volonteri ovih dana tako vrijedno rade na pripremi izvješća o realiziranim projektima i programima.