Udruga Radost, J.J. Strossmayera 8, 47300 Ogulin

Međunarodnim danom osoba s invaliditetom

Odlukom Glavne skupštine UN-a, 3. prosinac proglašen je Međunarodnim danom osoba s invaliditetom.
Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom „Radost“ priključila se je obilježavanju ovog dana prigodnim sastankom koji je održan u prostorijama udruge. Sastanku je prisustvovao gradonačelnik Ogulina Jure Turković kojeg je predsjednica udruge „Radost“ Sanja Kosanović upoznala s aktivnostima u ovoj godini.

Udruga „Radost“ sustavno radi na poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom te uspješnom savladavanju svih poteškoća na koje nailaze u svom radu. Gradonačelnik Ogulina Jure Turković ocijenio je rad udruge „Radost“ vrlo uspješnim.
Udruga „Radost“ od početka školske godine nositelj je novog projekta „Moj pomoćnik u nastavi-moj vodič kroz svijet obrazovanja“ financiran sredstvima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, u iznosu 69.750,00 kuna. Kako bi se osigurala njegova ne ometana provedba, svoj doprinos u vidu financijske dotacije dala je i Općina Josipdol na čijem se području projekt uglavnom provodi. Više o samom projektu saznali smo od voditeljice projekta Tine Trivanović.

Izvor: Radio Ogulin