STOBOM MOGU SVE!“ ZAVRŠAVA KRAJEM LIPNJA

 

Održana redovna Skupština Udruge „ Radost“!!!

Izvješće N.O.

OPERATIVNI PLAN ZA 2017

1 Financijski plan NPF 2017

PREGLED PRIHODA I RASHODA U 2016 GODINI

IZVJEŠĆE O RADU ZA 2016.g

Započinjemo s prvedbom novog projekta – „To -To Toletancija„ !

Tijekom proteklih tjedana u udruzi je bilo radno. Prijavili smo niz projektnih prijedloga na adrese brojnih donatora, a ovih dana počeli su stizati i prvi rezultati.
Tako je naš projektni prijedlog pod nazivom „To -To Tolerancija„, iznosom od 22.000 kuna, financijski odlučila poduprijeti Karlovačka županija.
Glavni cilj ovog projekta je socijalna integracija i inkluzija djece s teškoćama u razvoju u redovan odgojno obrazovni sustav i društvo u cjelini. Projekt će se provoditi u OŠ Vladimira Nazora u Dugoj Resi i Ekonomsko turističkoj školi u Karlovcu, a ove ustanove ujedno su i partneri projekta.

Nastavi čitati

ČINI PRAVU STVAR!!!

Čini pravu stvar je jedinstvena online društvena platforma koja svakome omogućava da se angažira i na jednostavan način uz pomoć prijatelja i poznanika prikupi donacije za dobrotvorni cilj po izboru.
Prijavljivanjem osobnog izazova koji je posvećen odabranom dobrotvornom cilju svatko dobiva mogućnost izravno pomoći prikupljanjem priloga te postaje pozitivni pokretač u svojoj zajednici.
Registracija i korištenje je besplatno, bez naplate ikakvih troškova, čime se osigurava da 100 % prikupljenih sredstava pripadne onima kojima je najpotrebnije.
Naša misija je promicanje kulture solidarnosti i osnaživanje pojedinaca kroz podizanje javne svijesti o različitim društvenim problemima i uključivanjem što većeg broja ljudi u njihovo rješavanje.
Online društvenu platformu Čini pravu stvar pokrenula je tvrtka Vipnet kao lider u društveno odgovornom poslovanju u sklopu svojeg programa društvene odgovornosti Čini pravu stvar.

EVO I NAS NA PLATFORMI ČINI PRAVU STVAR!!!

https://cinipravustvar.hr/udruga/udrugaradost

S tobom mogu sve!

ponedjeljak, 19. prosinca, u Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom „Radost“ održan je radni sastanak s ciljem prezentacije prve faze realizacije projekta „S tobom mogu sve!“ predstavnicima jedinica lokalne samouprave. Događaj je, između ostalog, pratila i ekipa karlovačkog TV Trenda. Pogledajte prilog!

Članovi udruge „Radost“ prošlu godinu pamtit će po brojnim projektima

Tijekom 2016. godine udruga „Radost“ radila je paralelno na realizaciji nekoliko projekata koji su financirani iz različitih izvora. Jedan od trenutno najzapaženijih je projekt „S tobom mogu sve“ kojeg, iznosom od 310.00 kuna, financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Zahvaljujući osiguranim sredstvima osmero učenika iz partnerskih ustanova dobilo je svoje pomoćnike u nastavi, čime im je omogućeno ravnopravno aktivno sudjelovanje u nastavi tijekom cijele školske godine.
Aktivno se radilo i na projektima „Tolerancija među različitostima“ kojeg je financijski pratio Grada Ogulina, te „Tolerancija među različitostima – nastavak„ za čiju provedbu su sredstva osigurana od Karlovačke županije. Cilj oba projekta bila je inkluzija i integracija djece s teškoćama u razvoju u odgojno obrazovni sustav i društvo u cjelini.
Kako bi se u udruzi mogle neometano odvijati uobičajene poslovne aktivnosti, te kako bi se mogle pravodobno zadovoljiti potrebe svih članova osigurana su sredstva od Karlovačke županije. „Bolja tehnička podrška – kvalitetnije socijalne usluge“ naziv je trogodišnjeg programa čija je provedba započela 1.1.2016. godine, s ciljem jačanja ljudskih resursa udruge čime je osnažen položaj osoba s invaliditetom. Zahvaljujući sredstvima donatora zaposlena je administrativna djelatnica udruge na dva radna sata na određeno vrijeme. Tako je kroz svakodnevni rad članovima osigurana kvalitetnija socijalna podrška, ali i njihovo aktivno sudjelovanje u životu lokalne zajednice kroz ostale projekte i aktivnosti udruge.
Voditelji spomenutih projekata, ali i volonteri ovih dana tako vrijedno rade na pripremi izvješća o realiziranim projektima i programima.

Uspješno privedeni kraju projekti Udruge!

Projekti Udruge, za koje mislimo da bi se trebali provoditi kontinuirano, privedeni su samom kraju.
Projekt „Tolerancija među različitostima – nastavak“, financiran od Karlovačke
županije, a traje do 31.12.2016.g.. Projekt se provodi sa partnerima 1. O.Š. Ogulin i DV Bistrac.
Projekt „Tolerancija među različitostima “, financiran od Grada Ogulina, traje također do 31.12.2016.g., a provodi se sa partnerima O.Š. IBM i DV Josipdol.

Nastavi čitati

PREDSTAVLJANJE PROJEKTA“S TOBOM MOGU SVE!“, VRIJEDNOG 310.000,00 KUNA, U UDRUZI „RADOST“

U ponedjeljak, 19. prosinca, u Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom „Radost“ održat će se radni sastanak tijekom kojeg će se predstavnicima jedinica lokalne samouprave predstaviti prva faza realizacije projekta „S tobom mogu sve!“. Naime, udruga „Radost“ iz Ogulina, u partnerstvu s odgojno – obrazovnim ustanovama O.Š. Ivane Brlić – Mažuranić Ogulin, Prvom osnovnom školom Ogulin, Gimnazijom Bernardina Frankopana Ogulin, ali i O.Š. Vladimira Nazora iz Duge Rese, te Ekonomsko – turističkom školom iz Karlovca provodi projekt koji je financiran sredstvima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u iznosu od 310.000,00 kuna. Zahvaljujući osiguranim sredstvima osmero učenika iz partnerskih ustanova dobilo je pomoćnike u nastavi, čime im je omogućeno ravnopravno aktivno sudjelovanje u nastavi tijekom cijele školske godine. Radnom sastanku nazočit će gradonačelnik Jure Turković sa suradnicima, predstavnici partnerskih institucija, pomoćnici u nastavi, predstavnici udruge i medija, a poziv je upućen i predstavnicima Grada Karlovca, te Duge Rese. Bit će ovo prigoda da se osim o potrebama djece s poteškoćama u razvoju, progovori i o položaju osoba s invaliditetom u zajednici.

Sastanak je zakazan za 14.00 sati.

Voditeljica projekta

Tina Trivanović, dipl.pol.

BLAGDAN SV. NIKOLE !

Danas je u Udruzi ” Radost” bilo jako živo i veselo.
Povodom blagdana Sv. Nikole članove udruge su svoji dolaskom ugodno iznenadile odgajateljice DV Josipdol vođene ravnateljicom Biserkom Pavković i Svetim Nikolom!
Tete su izvele su lutkarski igrokaz ” Izgubljena pisma”, a mi smo, kao dobri domačini zaželjeli dobrodošlicu recitacijom ” Pismo svetom Nikoli”.
Nakon podijele darova ( nije bilo šiba! ), nastavilo se druženje uz kolače, koje su spekle naše vrijedne mame.
Veliko HVALA tetama i ravnateljici DV Josipdol, Svetom Nikoli, što su izmamili osmjehe na naša lica a i pokuju suzu radosnicu u našem oku.
Hvala i našim mamama za prefine kolače!
Slikama ću pokušat vam dočarati samo dijelić atmosfere koja će se dugo pamtiti.